Шефот на германската дипломатија Франк-Валтер Штајнмајер за ДВ потврди дека една од темите во неговите разговори во Атина е и Македонија. Карл Билд Ги повикува двете страни на конструктивност во преговорите.

Повеќе

Frank-Walter Steinmeiner (Außenminister der Bundesrepublik Deutschland)