Zum Inhalt springen

März 2009

ОН бара Грција да ги признае Македонците

Независната експертка Геј Мекдугал во обемниот и остар извештај бара Грција да овозможи Македонците и Турците слободно да може да го изразуваат својот етнички идентитет… Weiterlesen »ОН бара Грција да ги признае Македонците

Вечер: „Грција да престане со негирањето на македонското малцинство“

ОН порачува грчката влада да постапува во согласност со пресудите на Европскиот суд за човекови права, и на заедниците треба да дозволи да ги користат… Weiterlesen »Вечер: „Грција да престане со негирањето на македонското малцинство“